Jaké supertelefony se chystají na rok 2012?

Adam Pešek
23. 11. 2011 6:57
Barcelonská konference Mobile World Congress bude věštit budoucnost smartphonů. Možná se tam představí Samsung Galaxy S3, HTC Edge nebo nová vlajková loď finské Nokie
Foto: POCKETNOW.COM

Samsung Galaxy S3 nebo mobilní čtyřjádrový procesor Tegra 3 sice přijdou na trh nejdříve v průběhu roku 2012, nicméně spekuluje se, že by se i s řadou dalších novinek mohly představit na barcelonské konferenci Mobile World Congress.

O nástupci veleúspěšného Samsungu Galaxy S2 sice zatím žádné oficiální slovo nepadlo, ale podle informací serveru Android and Me by jej mohl pohánět čtyřjádrový procesor Exynos 4212 s jádry taktovanými na 1,5 gigahertzu. Stejně tak se ale někteří domnívají, že by jeho mozkem měl být 1,8 gigahertzový Dual-core procesor a že operační paměti budou velké 2 gigabyty. Velmi pravděpodobná je pak podpora technologií NFC a LTE.

Příslibem velkolepé show je i finský výrobce Nokia, který by měl představit další z telefonů se systémem Windows Phone 7,5. Má být ještě výkonnější než Nokia Lumia 800 a firma s ním počítá jako se svou vlajkovou lodí.

A vzhledem k nedávnému úniku obrázků výkonného monstra HTC Edge se dá předpokládat, že se v Barceloně předvede i tento vůbec první čtyřjádrový smartphone. Pohánět jej bude již zmíněná Tegra 3 s operační pamětí velkou 1 gigabyte, výsledek jejich práce pak bude zobrazovat velký displej s rozlišením 1280 na 720 pixelů.

 

Právě se děje

Další zprávy