iPhone posílal skryté SMS, Vodafone vrátí peníze

Petr Kučera Petr Kučera
20. 9. 2013 18:10
Po stažení aktualizace operačního systému přišli klienti o desítky korun
Operační systém iOS7 od Apple
Operační systém iOS7 od Apple | Foto: Reuters

Praha - Někteří klienti tuzemského operátora Vodafone přišli během několika minut o desítky až stovky korun. Po stažení aktualizace operačního systému iOS7 pro přístroje od společnosti Apple totiž nechtěně odeslali několik desítek aktivačních SMS do Velké Británie.

„Situace byla pravděpodobně způsobena vytížením serverů společnosti Apple v kombinaci s technickým problémem SMS centra společnosti Vodafone - nastavením SMS centra v případě doručování SMS na přetížené číslo příjemce," vysvětlila online deníku Aktuálně.cz Adéla Konopková z tiskového oddělení Vodafone.

"Všem zákazníkům, kteří 18. a 19. září aktualizovali svoje Apple zařízení na iOS7 a odesílali aktivační SMS k aplikacím FaceTime a iMessage, budeme účtovat pouze jednu aktivační SMS, a to i v případě, že těchto SMS bylo kvůli technickým komplikacím odesláno více," slibuje Konopková.

Pokud klienti využívají předplacené služby, dobije mu společnost v průběhu příštího týdne kredit zpět. Zákazníkům s tarifními službami vykompenzuje cenu odeslaných SMS v příštím vyúčtování. Společnost se zároveň klientům omlouvá.


 

Právě se děje

Další zprávy