iPhone 5S ve výrobě už v prosinci? Je to možné

tl
22. 11. 2012 17:43
Příští iPhone začne Apple zřejmě vyrábět s předstihem. Možná už příští měsíc
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop.
Anthony Fletch from Paris poses with his iPhone 5 after being the first customer at an Apple store in Paris September 21, 2012. Apple Inc's iPhone 5 hit stores around the globe on Friday, with fans snapping up the device that is expected to fuel a huge holiday quarter for the consumer giant. REUTERS/Jacky Naegelen (FRANCE - Tags: BUSINESS TELECOMS) Published: Zář. 21, 2012, 9:20 dop. | Foto: Reuters

Smartphone iPhone 5 je na trhu teprve necelé dva měsíce a už se začínají rojit spekulace o jeho nástupci. Tím by podle zvyklostí Applu měl být iPhone 5S, tedy mezistupeň mezi iPhonem 5 a 6.

Tchajwanský deník Commercial Times přinesl informaci, podle které začne Apple vyrábět první kusy iPhonu 5S už v prosinci letošního roku. Během tohoto měsíce by ale měl vyrobit pouze okolo 100 tisíc přístrojů, které si nechá do zásoby. Plnohodnotná produkce iPhonu 5S by se potom měla rozjet během prvního čtvrtletí roku 2013.

iPhone 5 se rozbíjí už při výrobě

I když se zatím jedná o čisté spekulace, brzká výroba nového iPhonu by měla jistý smysl. Během zářijového vydání iPhonu 5 byla totiž poptávka po novém výrobku příliš vysoká a Apple nestíhal telefony vyrábět. Je tedy možné, že představení iPhonu 5S se uskuteční až v druhé půli příštího roku, výroba ale pro jistotu začne o několik měsíců dříve.

Produkce iPhonu 5 má navíc další problém. Telefon je totiž příliš křehký a řada kusů se tak rozbije už během výroby a vůbec se nedostane do obchodů. Toto by mohlo být pro Apple důvodem, aby uspěchal vydání nového modelu, který bude z odolnějšího materiálu.

Co nového by měl příští iPhone přinést samozřejmě zatím nikdo netuší. Pokud ale bude mít nový model skutečně označení iPhone 5S, nějakých převratných změn nedočkáme. Verze písmenem „S" mají totiž vždy stejný design a pouze vylepšují některé specifikace, jako je fotoaparát či rychlost telefonu.

 

Právě se děje

Další zprávy