iPhone 5 přijde asi na podzim v gumovém kabátku

Adam Pešek
6. 1. 2012 4:29
iPhone 5 se na trhu pravděpodobně objeví letos na podzim. Nový design by mohl přinést i gumový okolní rámeček, který by výrazně posílil nevalnou odolnost populárního telefonu
Foto: HDBACKGROUND.COM

Netrpělivě očekávaný příchod pátého iPhonu se podle aktuálních spekulací protáhne až do letošního podzimu a „pětka" tak přijde zhruba rok po aktuální verzi iPhone 4S. Podle technologického serveru BGR by se měl představit v novém pogumovaném kabátu.

Guma, případně plast, by pravděpodobně měl tvořit rámeček kolem přední hrany telefonu a naváže z jedné strany na sklo chránící displej, z druhé na novou hliníkovou zadní desku. Měl by přikrýt výrazně upravenou anténu, se kterou měl přístroj už v minulosti problémy, a zároveň sloužit jako ochrana při případném upuštění telefonu na zem.

Stejně jako většina informací, i tentokrát se jedná pouze o nepotvrzené spekulace, alespoň částečně by ale takový design dával smysl. Hliníkovou zadní desku má i tablet iPad a nabízí se vytvoření jakéhosi standardu napříč spektrem produktů firmy Apple.

iPhone by pak také užil o něco účinnější ochranné prvky. V některých případech se totiž sklo displeje poškodilo i při dopadech na měkký travnatý povrch nebo podobně „neškodný" terén.

 

Právě se děje

Další zprávy