iPhone 4S má problémy s baterií, ztrácí 15 % za hodinu

Adam Pešek
3. 11. 2011 8:45
Oficiální fórum firmy Apple zaplavily stížnosti na malou výdrž baterie iPhonu 4S. Vybíjí se rychlým tempem, i když uživatelé telefon nepoužívají.
iPhone 4S
iPhone 4S | Foto: Apple.com

iPhone 4S, zatím poslední produkt firmy Apple, sice přišel s navýšením výkonu a odstranil problémy svého předchůdce, ani on však není dokonalý. Řada uživatelů si totiž na oficiálním fóru stěžuje na nízkou výdrž baterie nového iPhonu.

"Výdrž mé baterie je otřesná, za hodinu se vybije zhruba o deset až patnáct procent," píše na fóru jeden z uživatelů. Údajně nepomáhá ani vypnutí těch nejhladovějších aplikací a iPhone 4S má vysokou spotřebu i při minimálním používání.

Apple: Problém existuje

Problém by mohl být zřejmě v novém operačním systému iOS 5, který Apple představil v říjnu. Problémy s výdrží baterie totiž hlásí i někteří uživatelé starších modelů iPhone, kteří nový systém nainstalovali.

Zástupci firmy Apple zatím pouze přiznali, že problém existuje. "Malý počet uživatelů hlásí, že baterie v zařízeních na iOS 5 vydrží méně, než by měla," stojí ve stanovisku, které firma poskytla serveru All Things D.

"Našli jsme několik softwarových chyb, které výdrž baterie ovlivňují, a v průběhu několika týdnů vydáme update, který je opraví," dodala firma.

Internet je zatím plný "zaručených" tipů, jak problém vyřešit. Někteří uživatelé tvrdí, že pomohlo vypnutí služby Notifikace, která je novinkou iOS 5, jiní zase doporučují vypnout funkci, která automaticky nastavuje časovou zónu, nebo deaktivovat některé fuknce hlasové asistentky Siri.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy