Hurikán překazil Googlu představení nového Androidu

tl
29. 10. 2012 18:23
Představení nových zařízení Nexus musel Google kvůli hurikánu odložit
Foto: Aktuálně.cz

Během pondělního podvečera jsme se mohli dočkat nového refenčního telefonu od Googlu i dalšího tabletu Nexus s desetipalcovým displejem, nakonec se tak ale bohužel nestalo.

Hurikán Sandy ohrožující východní pobřeží Spojených států amerických totiž donutil společnost Google, aby odložila svou tiskovou konferenci v New Yorku, na které měla být mimo jiné představena také nejnovější verze operačního systému Android.

Nexus od LG s bezdrátovým nabíjením

S odsunem tiskovky se nadále množí spekulace o tom, co všechno nám Google chce ukázat. Téměř jisté je představení smartphonu Nexus 4, který vyrobí jihokorejská firma LG. Nová vlajková loď Androidu by měla mít LCD displej s úhlopříčkou 4,7 palců a dvoujádrový procesor s taktem 1,5GHz. Telefon bude dodáván s bezdrátovou nabíječkou, stejně jako například Nokia Lumia 920.

Existenci desetipalcového tabletu Nexus téměř potvrdil viceprezident Googlu Vic Gundtora, který na svůj Google+ účet umístil fotku, která byla podle všeho pořízena zařízením označeném jako Nexus 10. Nový tablet by měl vyrábět Samsung, který už s Googlem spolupracoval na telefonu Galaxy Nexus.

Bude příští tablet od Google stejně levný jako Nexus 7?

Nexus 10 půjde svou velikostí a výbavou přímo proti tabletu Surface a iPadu. Aby proti těmto konkurentům tablet uspěl, Google u něj pravděpodobně zvolí podobnou cenovou politiku, jako u malého Nexu 7. Můžeme se tak těšit na další výborný a levný tablet.

Všechny nově přestavená zařízení budou dodávána s nejnovější verzí Androidu s názvem 4.2 Key Lime Pie. Zatím není příliš jisté, jaké novinky update přinese. Spekuluje se především o tom, že s novou verzí bude možné na jednom zařízení přepínat mezi více Google účty.

Není to poprvé, co Google zrušil svou předváděcí akci. Naposledy tak učinil loni, kvůli úmrtí Steva Jobse. Na kdy Google představení nových zařízení Nexus přesune, zatím známé není.  

 

Právě se děje

Další zprávy