Huawei láká na telefon s největším displejem

tl
10. 1. 2013 20:20
Tabletofon a nová vlajková loď. Huawei na CES 2013
Foto: GSMARENA.COM

Pokud u svého telefonu potřebujete především pořádně velký displej a Samsung Galaxy Note 2 je vám stále malý, možná vás potěší nový obří smartphone od čínské značky Huawei. Na veletrhu CES představený model Ascend Mate má displej o úhlopříčce 6,1 palce, což z něj dělá telefon s největší obrazovkou na světě.

Displej telefonu je typu IPS+ a má rozlišení 1 280 × 720 pixelů. Dále je Ascend Mate vybaven čtyřjádrovým proceorem Hi-Silicon K3V2 taktovaným na 1,5 GHz a grafickým čipem Intel XMM6260. Baterie telefonu má kapacitu 4050 mAh, díky čemuž má Ascend Mate vydržet až devět dní v provozu.

Další vlajková loď s Full HD displejem

Protože je Ascend Mate pro běžné používání opravdu hodně velký, prodejním hitem se pravděpodobně nestane. Huawei ale v Las Vegas předvedl ještě jeden model, který už má potenciál oslovit větší počet zákazníků.

Telefon s názvem Ascend D2 je novou vlajkovou lodí čínského výrobce a podobně jako Xperia Z od Sony ukazuje, jakým směrem se letošní smartphony budou ubírat. Hlavní předností telefonu je jeho pětipalcový IPS Full HD displej s rozlišením 1 920 × 1 080 bodů. Telefonu nechybí ani čtyřjádrový procesor Snapdragon s 4,2 GB operační paměti, 32 GB úložného prostoru a 13Mpx fotoaparát. Telefon nemá nijak nápaditý design, díky kovové konstrukci působí ale velice bytelně.

Oba dva představené telefony běží na Androidu 4.1, který je doplněn o novou grafickou nadstavbu od Huawei.

 

Právě se děje

Další zprávy