Hra zdarma: flOw

Lukáš Bašta
26. 3. 2007 15:20
Chcete si uži next-gen zábavu z PlayStation 3 na svém počítači? Pak si stáhněte flOw!
Foto: Hratelně.cz

Sledujte náš PlayStation 3 speciál!

Jak jsme již psali v jiných článcích, flOw je jednuchá hříčka, která je jedním z hlavních taháků PlayStation 3 a jejího PlayStation Store. Mezitím, co musíte na této konzoli za dospělejší verzi zaplatit (disponuje vyšším rozlišením, přepracovanou grafikou), původní hru si můžete na internetu zahrát úplně zadarmo!

O co tedy přesně jde? Inu, flOw by se mohlo nazvat artovou indie hrou, jelikož zážitek, který vám nabídne, se nedá úplně srovnat s něčím, co jste kdy hráli. Provedení, barvy, jednoduché ovládání, princip relaxační hudba, to všechno dělá flOw velmi zajímavým kouskem, což dokázali ocenit i samotní hráči, protože oficiální stránky dnes mají přes milión stažení.

V podstatě jde však o takového hada. Proplouváte úrovněmi a polykáte všechno, co vám přijde do tlamy. Různé částečky vás pak různě ovlivní, takže se zvětšíte, prodloužíte, narostou vám ploutvičky nebo se zvětší kusadla, s jejichž pomocí dokážete najednou pozřít mnohem více potravy. Když danou úroveň vyčistíte, můžete sestoupit hlouběji (o postupy nahoru a dolů se stará dvojice "speciálních příšerek") a tam pokračovat ve své evoluční jízdě.

Časem tak narazíte na další organizmy, které můžete pojídat, a hlavně nepřátelské entintity, s nimiž se můžete při své cestě utkat, a vždy musíte nejdříve přijít jak na ně - většinou jde o ukousnutí správných častí těla, oslabení a pak úplné rozložení organizmu.

Ovládání je stejně prosté jako hra samotná. Kam ukážete kurzorem myši, tam váš organizmus pojede a pokud zmáčknete levé tlačítko, přidá na rychlosti. Zní to jednoduše, ale hlouběji ve hře budete muset disponovat velkou dávkou obratnosti, abyste vašeho nažraného červíka správně prováděli nebezpečnými dálavami a pojídali větší nepřátele.

Hodnocení: 100%
Velikost: 8,5 MB
Stáhnout zde

 

Právě se děje

Další zprávy