Hra Draw Something bude mít vlastní televizní pořad

tl
20. 6. 2012 8:20
V USA chystají televizní pořad podle hry pro telefony
Foto: The Huffington Post

Draw Something, jedna z nejstahovanějších mobilních her tohoto roku se dostane z tabletů a smartphonů až do televize. Americká televizní společnost CBS zakoupila na hru práva a nyní pracuje na pilotním díle nového pořadu, který bude s populární hrou silně spjat.

Zapojí se i diváci

Cílem hry Draw Something je na displeji nakreslit co nejlépe zadanou věc, kterou následně musí protihráč uhodnout. Body potom získá hráč buď tak, že uhodne protihráčův obrázek, nebo nakreslí svůj obrázek tak dobře, že ho uhodne ten druhý. Hra probíhá online a svého protihráče tak člověk získá buď náhodně, nebo může vyzvat nějakého svého kamaráda z Facebooku.

Na podobném principu by měla stát i nová televizní soutěž, jenom s tím rozdílem, že proti sobě budou na obrazovkách soutěžit celebrity. Zajímavým prvkem pořadu by měla být i možnost diváků zapojit se do hry pomocí tabletu či telefonu a soutěžit tak z domova o různé ceny. 

Chystaný televizní pořad ukazuje, že v dnešní době si některé mobilní hry a aplikace získávají takovou popularitu, že se mohou snadno přehoupnout z displejů tabletů do nějakého jiného média.

Seriály a hračky

Ještě lepším příkladem je hra Angry Birds od společnosti Rovio, která se stala tak oblíbenou, že se k ní vyrábějí různé dětské hračky a možná i podle ní vznikne celovečerní film.  Ze hry Whale Trail by zase mohl snadno vzniknout animovaný seriál pro děti, protože už je v ní vytvořen vlastní svět a mnoho postav.

Draw Something bylo původně vytvořeno firmou OMGPOP, tu ale nyní už vlastní společnost Zynga. Úspěch hry dokazuje mimo jiné to, že během prvních dvou měsíců, kdy byla hra k dispozici, si ji stáhlo více než 50 milionů uživatelů a za nedlouhou dobu se stala nejhranější hrou na Facebooku. Pokud vše dopadne tak, jak společnost CBS plánuje, měla by se na televizních obrazovkách objevit začátkem roku 2013.

--------------------------------------------------------------------------------

Zahrajte si nejlepší online hry zdarma.

 

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy