Hned dva nové iPady přijdou v roce 2012

Adam Fiala
13. 1. 2012 8:04
O přípravách iPadu 3 se mluví dlouho, Apple možná chystá hned dva nové tablety
Foto: Ondřej Besperát

Informací je málo, to o víc lákají pozornost. Výrobky od Applu mají ve zvyku posouvat hranice uživatelských zkušeností. Je bez debaty, že iPad 3 přijde, jako že po dni následuje noc. iPad 3 s dvojnásobným rozlišením není nemožný, překvapivější je zpráva, že Apple by mohl uvést během roku hned dva přístroje. S informací přišel server DigiTimes.

Na jaře a na podzim

Mohl by tak napodobit prodejní model loňského roku, kdy na jaře připutoval po roční pauze druhý iPad a na podzim se představil telefon iPhone 4S. I tentokrát by iPad 3 mohl dorazit v jarních měsících, možná v březnu. Pokud by hned další tablet od Applu dorazil v říjnu, otevírá se otázka, čím by se lišily. Obecně je to v technologických kruzích krátká doba na inovaci. Některé spekulace se tak stačí k tomu, že první letošní přírůstek zaútočí na trh s levnými tablety.

Levné tablety typu Kindle Fire

Apple by se tak pustil do konkurence tabletů typu Kindle Fire od Amazonu či Nook Tablet. Ty srazily cenu na dvě stě dolarů. Ovšem daní za tak nízkou cenu je nepoměřitelný výkon a schopnosti. Navíc má Apple tak silnou značku, že by nemusel cítit potřebu předhodit zákazníkům horší výrobek. Koneckonců, tablety iPad dominují prodejům po celém světě.

Hrozba od Windows 8

V závěru roku se pak očekává příchod tabletů pod záštitou Windows 8, s nimi by mohl soupeřit pomyslný iPad 4. Třetí generace by měla nabídnout lepší displej i pokročilejší výdrž baterie. Představy o pokroku čtvrtého iPadu jsou jinak velmi mlhavé, těžko by však mohl přijít na trh bez jasného hardwarového zlepšení.

 

Právě se děje

Další zprávy