Hardwarium: iPhone 4S, HTC Sensation XL, Nokia Vertu Constellation T

Hardwarium: iPhone 4S, HTC Sensation XL, Nokia Vertu Constellation T
Ze senzorů iPhone 4S disponuje trojosým gyroskopem, akcelerometrem, proximity senzorem a senzorem osvětlení. Lokační služby poskytuje GPS a digitální kompas. Za zmínku stojí nový operační systém iOS5 a hlasový asistent SIRI, který umožňuje pohodlně hlasové ovládání telefonu s možností klást telefonu dokonce i otázky. O výdrž telefonu se stará lithium-iontový akumulátor s výdrží až 14 hodin hovoru v síti GSM. V pohotovostním režimu by měl iPhone 4S vydržet až 200 hodin. Rozměry telefonu jsou 115,2 x 58,6 x 9,3 mm. Váha 140g. Pro Českou Republiku byl prodej stanoven na 28.říjen. Cena pro český trh zatím nebyla stanovena.
HTC Sensation XL - na jedničku hrající obr 
Další z modifikací úspěšného androidího modelu HTC Sensation představila tchajwanská společnost HTC. Rychlého obra s 4,7" displejem (S-LCD, WVGA) a vylepšenou zvukovou technologií Beats Audio. Použitý procesor Qualcomm Snapdragon je tentokrát jednojádrový. S taktem 1,5 Ghz, při menším displeji však rychlostně zcela dostačující. Velikost RAM zůstává 768 MB a rozlišení fotoaparátu 8MPx. Kamerka umístěná na přední straně disponuje rozlišením 1,3 MPx. S další výbavou, jako je GPS, elektronický kompas, pohybový senzor, FM rádio, Bluetooth, WiFi, podpora paměťových karate a další, nezůstane telefon pozadu.
Součástí standardního balení telefonu by měla být sluchátka UrBeats. Stejná, jaká do vínku obdržel starší sourozenec, HTC Sensation XE. Dle dostupných informací se počítá i s limitovanou edicí, v které by měla špuntová sluchátka UrBeats nahradit kvalitnější sluchátka Beats Solo. Tak i tak, milovníci kvalitního mobilního poslechu si přijdou na své. Li-ion baterie o kapacitě 1600 mAh by měla v GSM síti zaručit 710 minut hovoru a 360 hodin pohotovostního režimu. Rozměry telefonu 132,5 x 70,7 x 9,9 mm. Váha 162,5 g. Telefon by se měl v našich obchodech objevit v půlce listopadu. Cena bude upřesněna.
Vertu Constellation T - luxusní Nokie pro bohaté 
Neoficiální fotografii mobilního šperku Vertu Constellation T, za kterým stojí společnost Nokia, přinesl server Bluetooth SIG.  Zpracováním luxusní telefon cílící do řad majetnějších poběží na operačním systému Symbian. Co se hardware týká, je známo následující. Amoled displej o velikosti 3,5". Fotoaparát 8 MPx. Vnitřní paměť telefonu 32 GB. Samozřejmostí by opět měli být GPS, FM rádio, Bluetooth, Wi-Fi. Rozměry telefonu, dostupnost a cena zatím známy nejsou.
Foto: Apple.com
Datarama
8. 10. 2011 11:50

Hardwarium - Každý týden přináší Datarama výběr krátkých zpráv ze světa hardwaru. Uniklé fotografie prototypů, vylepšováky, specifikace a tipy na hračky pro dospělé i děti.

 

Právě se děje

Další zprávy