Half-Life 2: Episode Two - tipy a triky 1

Jiří Škrampal
18. 10. 2007 3:07
Nevíte, jak si poradit s achievmenty?
Foto: Hratelně.cz

SPECIÁL: Half-Life 2: The Orange Box

Bone Breaker: Zabijte třicet nepřátel za použití fyzických objektů ve hře. Jelikož Gravity Gunem vládnete od samého počátku, není to příliš těžký úkol.

Deadly Harvest: Sejměte jednoho nepřítele pomocí hopper mine. Tahle finta se vám může podařit na začátku druhé kapitoly, kde se dostanete k minám a v průběhu útoků Antlionů přes ně některý určitě zavadí alespoň tykadlem.

Hot PotatOwned: Zabijte vojáka Combine jeho vlastním granátem. Situací, kdy budete bojovat proti lidským protivníkům nebude tolik. Všehovšudy jen v kapitolách 4,5 a 6. Samotný úkol už není těžký a když si nějaký smolař pomyslí, že granátem vás dostane, popadněte Gravity Gun a přesvědčte se, že to byl poslední špatný nápad v jeho životě.

Grave Robber: Okrást zombie. Vidíte ty zombie s granátem v ruce? Stačí jeden pomocí Gravity Gunu ukrást.

Acid Reflux: zabijte Antlion Workera. Dá se říct, že tenhle achievment nemůžete minout, protože s jedovatými, plivajícími dělníky se budete zpočátku potkávat až příliš často.

Get Some Grub: Zabijte všechny housenky v Episode Two. V první a druhé kapitole je přesně 333 housenek (Antlion Grubs). Najdete je podle charakteristického zvuku, který vydávají. V první kapitole jich můžete najít 93 a ve druhé 240. Příjemný lov.

Pinata Party: Najděte všechny tajné skrýše v doupěti Antlionů. V kapitole 1 a 2 můžete najít celkem 9 schovaných zásobáren střeliva a zdraví zakrytých pavučinami. V první kapitole je pouze jediná, zbylých osm musíte najít v kapitole dvě.

Into the Breach: Zastavte invazi útočících vetřelců na začátku druhé kapitoly. Achievment se vám odemkne při normálním postupu hrou, takže si s ním nemusíte lámat hlavu.

Twofer: Zabijte oba Antlion Guardiany. Na začátku třetí kapitoly vás budou nepříjemně otravovat dva přerostlí mravkolvi. Brokovnice funguje i tady spolehlivě.

Hit and Run: Sejměte dvacet nepřátel v Gordonově vozítku. Pro milovníky Carmaggeddonu příjemná nostalgie.

Meet the Hunters: Stačí když přežijete první setkání s Huntery. Což vás čeká v kapitole 4 a nakonec přežijete tak jako tak.

Puttin' on a Clinic: Sestřelte helikoptéru. V kapitole 4 vás bude obtěžovat nepříjemná helikoptéra, k odemknutí achievmentu jí potřebujete sestřelit jejími vlastními minami a to tak, že ani jednou neminete.

Gunishment!: Zničte Combine Autogun. Další achievment zdarma, který vás čeká v kapitole 5.

Cache Checker: Najděte všechny skrýše v kapitole 5. Objeví se vám na radaru, je jich přesně pět.

Gordon Propelled Rocket: Najděte raketomet, ten se nachází v jedné ze skrýší v kapitole 5.

Beat DOG in a Race to the White Forest Base: Celkem prosté, porazte robopsa v závodu do základny White Forest.

Quiet Mountain Getaway: Přežijte scénku ve White Forest Inn. Další achivment, který získáte zdarma.

Little Rocket Man: Pošlete zahradního trpaslíka do vesmíru. V první kapitole, v místnosti, kde poprvé kontaktujete základnu a mluvíte Dr. Kleinerem můžete nalézt trpaslíka. Když trpaslíka seberete a v kapitole 6 ho posadíte do rakety, achievment je váš.

Secondary Sile Secured: Zabezpečte dveře od raketového sila 2. Opět achievment, který se odemkne při normálním postupu hrou.

Neighborhood Watch: Zachraňte budovy kolem sila. Strideři a domy, to nejde moc dohromady. U tohoto achievmentu se výjimečně hodí neustálé používání quick savu.

Defense of the Armament: Ubraňte raketové silo. Opět achievment, který se odemkne při normálním postupu hrou.

Payback: Zabijte Huntera jeho vlastními šipkami. Stačí vzít objekt, chvíli počkat a poté ho na Huntera hodit. Pokud už byl Hunter načatý, mělo by ho to zabít, pokud ne, celý proces opakujte.

 

Právě se děje

Další zprávy