Hackeři zveřejnili 50 tisíc hesel uživatelů Twitteru

tl
10. 5. 2012 4:18
Přihlašovací údaje 50 tisíc uživatelů Twitteru byly zveřejněny na internetu

Neznámí hackeři zveřejnili na internetu více než 50 000 přístupových hesel k účtům na populární sociální síti Twitter. Hlavní podezření okamžitě padlo na známou hackerskou skupinu Anonymous, zatím ale proti ní neexistují žádné důkazy. Správci sociální sítě rozeslali potenciálně poškozeným uživatelům e-maily, ve kterých je vyzývají ke změně jejich hesel.

Na útoku je ale zvláštní fakt, že přes 20 tisíc zveřejněných účtů vypadá jako spam nebo duplikát jiného účtu. Mluvčí Twitteru potvrdil, že velká část jsou opravdu spamy a mnoho jich bylo už ze sociální sítě smazáno. Navíc velké množství ukradených hesel je také nesprávných a vůbec nesouvisí se zbylými přihlašovacími údaji. Přesto je ale většina zveřejněných hesel skutečná.

Kromě útoku hackerů Twitter také delší dobu čelí již zmíněným spamům. Nevyžádaný obsah vzniká na sociální síti za pomoci spamovacích nástrojů, které se snaží získat co nejvíce followerů, kteří potom zajišťují vyšší příjmy z reklamy. Tyto praktiky se dlouhodobě vyskytují na všech sociálních sítí a znepříjemňují tak život jejich uživatelům. Twitter se proto rozhodl proti spammerům vytáhnout do boje a podat na ně žalobu.

 

Právě se děje

Další zprávy