Hackeři z Anonymous zveřejnili odposlech telefonátů FBI

Jan Kovalík
4. 2. 2012 17:39
Konferenční hovor FBI a londýnské Metropolitan Police nahráli na YouTube
Foto: ISIFA

Konferenční hovor vyšetřovatelů FBI z Los Angeles, New Yorku a jejich kolegů z londýnské Metropolitan Police, při kterém si vyměňují informace o vyšetřování členů Anonymous, si v sobotu na YouTube může poslechnout kdokoliv.

Výměna informací

Hackerskému kolektivu Anonymous se podařilo napojit na policejní linky a odposlouchávat jejich komunikaci. Během sedmnáctiminutového rozhovoru se členové nejvyšších policejních složek obou zemí baví o načasování zatýkání, výměně informací a dat z harddisků zadržených.

Z hovoru vyplývá, že policisté každý týden diskutují vývoj vyšetřování kauz spojených s hackingem skupin LulzSec, Anonymous a dalších samostatných hackerů.

Vyšetřujeme, kdo to byl

Londýnští kolegové newyorskou pobočku FBI též informují o sledování patnáctiletého hackera, který údajně stojí za útokem na herní server Steam, ke kterému došlo v listopadu minulého roku.

"Telefonní hovor byl určen výhradně členům policejních složek a byl pořízen ilegálně. V současné době probíhá vyšetřování, které odhalí, kdo je za odposlech odpovědný," píše se v oficiálním prohlášení FBI.

Anonymous zveřejnili nahrávku, která byla pořízena 17. ledna v rámci akce Fuck FBI Friday, během které již dříve zveřejnili interní komunikaci amerických bezpečnostních firem.

VIDEO: Konferenční hovor FBI a Metropolitan Police, zveřejněný na YouTube hackerským kolektivem Anonymous. (anglicky)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy