Google už vydal YouTube aplikaci pro iOS 6

tl
11. 9. 2012 12:29
Nová YouTube aplikace pro iOS 6 zrychluje vyhledávání videí. Ale také přidává reklamu

Pokud si uživatelé iPadů a iPhonů naistalují do svých zařízení novou verzi operačního systému iOS, nebudou už mít k dispozici předinstalovanou aplikaci YouTube pro přehrávání videí. Apple totiž před nedávnem oznámil, že mu už vypršela licence od Googlu, který YouTube vlastní a v iOS 6 už proto tato aplikace nemůže zůstat.

To ovšem samozřejmě neznamená, že YouTube nebude pro uživatele tabletů a telefonů od Applu vůbec k dostání. Nový iOS ještě ani oficiálně nevyšel a Google už do obchodu iTunes vypustil novou aplikaci YouTube, která přináší několik vylepšení a je celá zdarma. To, že Google nabízí svou aplikaci už nyní, by mělo také předznamenávat brzké vydání nové verze iOS. Je tedy možné, že se jí dočkáme již zítra po konferenci Applu, na které bude představen nový iPhone.

Reklama už i v iPhonech

Nová aplikace přiblíží mobilní YouTube více tomu klasickému. Přibude tak například našeptávač urychlující vyhledávání videí, přímé zobrazování komentářů nebo rychlé zobrazování sledovaných kanálů.

YouTube pro iOS 6 ale přinese ještě jednu nepříjemnou novinku. Stejně jako u klasického youtube.com, i v nové mobilní aplikaci budou uživatelé před začátkem některých videí nuceni sledovat reklamy.

 

Právě se děje

Další zprávy