Google+ už brzy povolí i přezdívky a jiné identity

LP Fish
20. 10. 2011 17:10
Podle viceprezidenta Google pro oblast sociálních služeb Vica Gundotry bude běhěm několika měsíců možné založit si účet na Google+ i pod smyšleným jménem.
Foto: ČTK

Sociální síť Google + v budoucnu umožní uživatelům zakládat účty i pod přezdívkami a jinými formami identit. Na konferenci Web 2.0. v San Francisku to řekl viceprezident Googlu pro sociálních služby Vic Gundotra.

Podle magazínu Mashable sice chtěl Google původně vybudovat sociální síť tvořenou skutečnými jmény, ale dnes už uznal, že někteří lidé mají důvod skrývat se pod pseudonymy. Kromě technologických možností se tak společnost podle všeho rozhodovala i podle společenské atmosféry a ta rozhodně nebyla pokusům o omezení anonymity nakloněná.

Nové prohlášení totiž přichází jen několik měsíců poté, co Google čelil velké kritice za rušení profilů lidí, kteří jsou veřejně známí pod pseudonymy. Obránci lidských práv zase připomínali, že účet založený na skutečné jméno je nepoužitelný v zemích s represivními režimy.

Sociální sítě jako Facebook nebo Twitter přitom sehrály významnou roli při snahách o společenské změny například v Egyptě, Tunisku a dalších zemích, v rámci tzv. arabského jara.

Gundotra dále nerozváděl jakým způsobem bude "jiná identita" na Google + podporována. Uvedl jen, že v nejbližších měsících se objeví funkce, která ji umožní.

 

Právě se děje

Další zprávy