Google TV na většině televizorů už v příštím roce

Adam Fiala
19. 12. 2011 8:18
Příští stanicí Googlu jsou televizory a chce proniknout do většiny z nich

Google TV je nástroj umožňující interaktivně skloubit zábavu televize s možnostmi internetu. Dosud je možné dostat tuto službu do televizoru pomocí speciálního boxu, který se občas objeví zabudovaný už v televizi. Během příštího roku by aplikace Google TV měla být součástí většiny nově vyráběných televizorů. Takové jsou předpovědi ředitele Googlu Erica Schmidta. Většina očekává, co přinese veletrh CES 2012.

Budoucnost interaktivních televizorů

Na něm všichni výrobci elektroniky, ať už Samsung nebo LG, předvedou své nové produkty a technické novinky. Právě s výše zmíněnými výrobci Google intenzivně jedná a namlouvat si bude i ostatní. Pokud se tedy má služba objevit ve „většině" televizorů. Divák se pak už nemusí spoléhat na to, jestli se na programu vysílajících stanic nachází něco zajímavé. Prostě si film pořídí z videotéky, nebo zabrousí na internetu.

Spolupráce s ARM

Platforma, kterou by Google TV v televizoru využívala, se má zakládat na ARM. Tento výrobce procesorů a mikročipů by tak rozšířil svou působnost o novou lokalitu. Nyní má pod palcem procesory v tabletech, čemuž se snaží konkurence v Intelu vzdorovat pomocí ultrabooků.

 

Právě se děje

Další zprávy