Google slaví Valentýna animací, Microsoft reklamou

David Slížek
14. 2. 2012 11:45
Google ve svém valentýnském doodle překvapivě přiznává, že ne všechno lze vyřešit prostřednictvím vyhledávače.
Valentýnský doodle Google
Valentýnský doodle Google | Foto: Google

Ať už svatého Valentýna slavíte, nebo jste jeho odpůrci, dnes mu zřejmě na internetu neuniknete.

Například britský Guardian postavil na mapách Google přehled, jak a kdy slaví zamilovaní v různých zemích světa. Informace o České republice na mapě bohužel chybí.

Valentýnský Google

Na hlavní stránce Google najdete speciální valentýnský doodle. Narozdíl od svých reklam v něm Google překvapivě přiznává, že vyhledávač nedoáže vyřešit všechny situace. Podívejte se

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Autorem animace je Michael Lipman, který podle magazínu Techcrunch dostal na zpracování scénáře od Google jen tři týdny. "Když vám zavolají z Google a řeknou 'Hned všeho nechej, potřebujeme, abys pro nás vytvořil něco, co uvidí stovky milionů lidí', rozhodně jim vyhovíte," komentoval práci Lipman.

Dárek pro milou? Přejděte na Office

Valentýn je samozřejmě velkým byznysem - a nejen pro květinářství.

Někdy ovšem může vypadat snaha přiživit se na svátku zamilovaných trochu křečovitě. Jak upozornil magazín TheNextWeb, letos se míru trapna povedlo překročit Microsoftu.

Den před Valentýnem se na jeho Twitteru objevil vzkaz: "Nebuďte chlap, který pokazil svatého Valentýna. Potěšte svou vyvolenou a přejděte na Office Web Apps." (Don't be the guy who screwed up Valentine's Day. Treat your lady right this holiday by switching to @Office Web Apps).

Odkaz u tweetu pak vede na čánek s promo videem, které má vyzdvihnout kvality Microsoft Office oproti konkurenčnímu kancelářskému balíku Google Docs. Podívejte se sami:

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy