Google hledá pomoc při rozšiřování Street View

tl
28. 6. 2013 16:35
Speciální batoh umožňuje fotit pro Steet View i za chůze. Google ho bude půjčovat
Foto: http://socialtimes.hu

Společnost Google se rozhodla, že zapojí veřejnost do svých plánů na rozšíření populární funkce Street View i mimo ulice. Jejím cílem je vytvoření panoramatických fotografií míst, kam se její auta nedostanou, tedy především turisticky atraktivních přírodních lokalit.

Nabídka Googlu je určena především  přírodním parkům, neziskovým organizacím, turistickým spolkům nebo univerzitám. Těm stačí, aby na internetu vyplnily přihlášku a čekaly, až jim Google pošle speciální zařízení Trekker, pomocí kterého lze pěšky panoramatické fotografie pořídit. Trekker je v podstatě batoh, na kterém je připevněna stejná kamera pořizující snímky v patnácti různých směrech, kterou s sebou vozí i auta fotící pro Street View.

Kromě Trekkeru pošle Google do vybraných lokalit i svůj personál, který pomůže snímky pořídit. Vzhledem k tomu, že rošíření Street View do přírody by mělo pomoct navýšit návštěvnost nafocených oblastí, očekává Google, že o jeho nabídku bude velký zájem a že se na všechny zájemce rozhodně jen tak nedostane.

Momentálně lze díky fotografiím z Trekkeru uskutečnit na Mapách od Googlu virtuální procházku po opuštěném japonském ostrově Hashima nebo skrz americký Grand Canyon. Díky možnosti zapůjčení Trekkeru veřejností by se mělo podobných lokalit na Street View objevovat postupně čím dál více. 

 

Právě se děje

Další zprávy