Galaxy S III: 30 milionů prodaných kusů za pět měsíců

tl
6. 11. 2012 19:08
Samsung se může radovat. Jeho telefony jdou rekordně na odbyt
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung | Foto: itaci.cz

Jeden z nejvybavenějších telefonů současnosti, smartphone Galaxy S III od Samsungu, nadále trhá prodejní rekordy. Během začátku září jihokorejský výrobce hlásil, že už prodal 20 milionů kusů nejnovějšího Galaxy S, po dvou měsících vyšla na veřejnost zpráva, že vlajková loď Samsungu už prolomila hranici 30 milionů prodaných kusů. Po pěti měsících se tak Samsung Galaxy S III stává jedním z nejprodávanějších telefonů v historii.

Jediný, na koho třetí Galaxy S zatím zřejmě nemá, je iPhone, kterého se v posledním čtvrtletí prodalo necelých 30 milionů. Problémem ale je, že Apple ve svých finančních výsledcích uvádí iPhone jako jeden celek, a není tedy jasné, jaký podíl ze zisku tvoří jeho jednotlivé verze.

Hitem je i Galaxy Note II

Dalším velmi úspěšným zařízením od Samsungu je tabletofon Galaxy Note II, kterého se 37 dní od jeho vypuštění na trh prodaly tři miliony kusů, což je třikrát více než při zahájení prodeje jeho předchůdce Galaxy Note.

Vzhledem k tomu, že největší prodeje výrobci zaznamenávají během Vánoc, je velice pravděpodobné, že smartphonu Galaxy S III se ještě do konce roku podaří překonat hranici 40 milionů prodaných kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy