Foxconn začal vyrábět telefony pro Amazon a Microsoft

tl
10. 12. 2012 15:27
V polovině roku 2013 se na trhu zřejmě objeví telefony od Amazonu a Microsoftu

Tchajwanská firma Foxconn začala pracovat na výrobě smartphonů pro Amazon a Microsoft a je připravena tato zařízení poslat do obchodů v polovině roku 2013. V továrnách Foxconnu si své výrobky nechaly montovat už například firmy Apple, Nokia, Sony, ZTE nebo Huawei, pro Microsoft vyrábí Foxconn jeho první tablet Surface.

Dlouhodobé spekulace o existenci referenčního telefonu od Microsoftu nedávno přiživila zpráva o tom, že softwarový gigant svůj smartphone už testuje. Informace o jeho začínající výrobě ve Foxconnu, kterou přinesl server DigiTimes, vypadá velmi věrohodně a všechny spekulace o novém telefonu s Windows Phone by tak mohly být potvrzeny.

O telefonu od Amazonu se mluví snad už od vydání prvního tabletu Kindle Fire, a to především proto, že tento tablet byl velice úspěšný a čekalo se, že se Amazon pokusí na jeho úspěch co nejdříve navázat. Jak by mohl smartphone od tohoto amerického výrobce vypadat, samozřejmě nikdo zatím neví, pokud ho ale Amazon pojme ve stejném stylu jako Kindle Fire, můžeme se těšit na levné zařízení s upraveným Androidem, které bude přizpůsobené především pro konzumaci obsahu.

 

Právě se děje

Další zprávy