To nejlepší z přehlídky novinek: Povedená kopie iPhonu, pořádný tablet i krásný notebook

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Hlavní hvězdou veletrhu Mobile World Congress v Barceloně byla nová verze telefonu Galaxy S. Samsung do evropské verze vložil vlastní procesor, který je podle prvních testů výkonu jen o trochu pomalejší než čip v nových iPhonech. Pokrokem je i odlehčené uživatelské prostředí Samsung Experience.
Samsung se soustředil na kvalitu fotoaparátu, který disponuje proměnlivou clonou. V plně otevřeném stavu má rekordní světelnost, za běžného světla nabídne větší ostrost záběrů - alespoň to výrobce slibuje. Lepší je také zvuk. V balení by mělo být i jednoduché pouzdro. Větší model 9+ má více paměti a fotoaparát se zoomem jako Note 8. V předobjednávkách je navíc levnější než loňský model díky slevě 2500 korun i za nefunkční starý mobil.
Největší překvapení v Barceloně odhalil Asus. Zenfone 5Z je designově kopií iPhonu X, včetně záseku v displeji, ale díky kompaktním tvarům a vynikající výstavě se to dá odpustit.
Zenfone 5Z s procesorem Snapdragon 845, který je podobně výkonný jako nový Exynos v Galaxy S9, totiž bude stát v přepočtu mezi 12 až 13 tisíci korunami. Zenfone by měl navíc mít i konkurenceschopný fotoaparát, na rozdíl od loňského Zenfonu 4 Pro.
Foto: Otakar Schön
Otakar Schön
2. 3. 2018 7:30
Letošní ročník veletrhu Mobile World Congress se zapíše do historie nejen díky sněhu v Barceloně. Po letech stavění skleněných zámků se ukázaly sítě 5G jako něco reálného. Výrobci rychle reagují na schválené standardy a ukázali vybavení pro mobilní operátory, výrobce automobilů i první zařízení pro koncové uživatele. Do telefonů se 5G dostane až v příštím roce, místo vyčkávání se ale výrobci pustili do boje proti rámečkům. Kontroverzní trend zkopírovat Apple s jeho vykousnutým displejem se nedal přehlédnout, V Barceloně ale nebyly jen pěkné telefony, příjemným překvapením byly i počítače a tablety.
 

Právě se děje

Další zprávy