FBI zatkla hackery z LulzSec, zradil je vlastní šéf

ČTK David Slížek, ČTK
6. 3. 2012 17:15
Skupina byla zodpovědná za útoky na Sony, FBI, CIA i bezpečnostní firmu Startfor
Foto: Lulz Sec

Americké FBI se podle všeho podařilo zadržet tři z čelných členů hackerské skupiny LulzSec, akčnější odnože volného uskupení Anonymous.

Ještě dnes je v New Yorku spolu s dalšími dvěma členy LulzSec obviní. Americkým médiím to prozradily nejmenované bezpečnostní zdroje.

Z vlastních řad

Policii na stopu svých kolegů navedl sám šéf LulzSecu Hector Xavier Monsegur, známý pod přezdívkou Sabu. Podle americké televize Fox News byl policií tajně zadržen už loni v červnu.

Osmadvacetiletý nezaměstnaný otec dvou dětí se policii přiznal k nejméně dvnácti počítačovým zločinům, včetně hacknutí sítě Sony, bezpečnostní firmy HBGary nebo samotné FBI, a souhlasil, že bude s vyšetřovateli spolupracovat.

Dva zadržení členové LulzSec podle televize pocházejí z Velké Británie, dva z Irska a jeden z USA.

Zdroj Wikileaks

Jedním z nich je údajně i Jeremy "Anarchaos" Hammond, který má být podle policie zodpovědný za krádež milionů e-mailů bezpečnostní firmy Stratfor. Ty pak publikoval server Wikileaks.

"Zasadili jsem skupině zničující úder," řekl Fox News nejmenovaný zdroj z FBI. "Usekli jsem LulzSecu hlavu."

LulzSec známá také jako Lulz Security se spolu s další hackerskou skupinou Anonymous přihlásila k řadě hackerských útoků proti známým institucím a firmám, jako CIA, mexická vláda nebo japonská společnost firma Sony.

Anonymous v únoru zveřejnila nahrávku důvěrné telekonference mezi agenty FBI a londýnskými detektivy, kteří se radili o postupu proti hackerům.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy