Facebook zkouší další poplatek. Za vzkaz Zuckerbergovi

Tereza Holanová Tereza Holanová
11. 1. 2013 14:45
Ve Spojených státech stojí nová služba 100 dolarů
Foto: Mashable.com

San Francisco - Facebook nepřestává vymýšlet, jak od lidí vydělávat více peněz. K posledním novinkám patří možnost napsat zakladateli a šéfovi největší sociální sítě světa Marku Zuckerbergovi. Za 100 dolarů.

Jak zjistil server Mashable, otci Facebooku mohou libovolně psát i ti, se kterými se nepřátelí. Pokud ale někdo chce, aby se k Zuckerbergovi text dostal, vyjde ho to na 100 dolarů (1955 korun).

Psát lze i bez poplatku, v takovém případě ale skončí vzkaz ve složce "Ostatní", kde se při nastavení přísnější ochrany soukromí hromadí nevyžádaná pošta a kterou řada osob ani nepoužívá.

Poplatky přicházejí postupně

Do Česka tato novinka buď ještě nedorazila, nebo ji Facebook testuje pouze u omezeného počtu osob - napsat Zuckerbergovi se nám podařilo zadarmo a bez problému, stejně tak se neobjevila volba, kde má pošta pro šéfa Facebooku skončit.

"Zprávy, že Facebook u některých osobností vybírá sto dolarů, se tu a tam objevily již v prosinci, teď jsme to ale poprvé viděli na vlastní oči," komentují autoři Mashable.

Jediný poplatek, k němuž se Facebook zatím přihlásil, je dolar za zprávu lidem, které daný uživatel nemá v přátelích. Vzkaz se po zaplacení objeví přímo v doručené poště, místo aby skončil jako spam.

 

Právě se děje

Další zprávy