Facebook možná koupí aplikaci WhatsApp

tl
10. 12. 2012 14:53
WhatsApp nahrazuje milionům uživatelů SMS zprávy. Aplikaci možná koupí Facebook
Foto: Facebook

Od akvizice Instagramu uplynulo teprve pár měsíců a Facebook zřejmě už chystá další velký obchod. Alespoň to tvrdí zpráva serveru TechCrunch, podle které má největší sociální síť v plánu koupit populární mobilní aplikaci WhatsApp. S její pomocí by Facebook rozšířil svůj vliv na poli mobilních telefonů.

WhatsApp je aplikace nabízející bezplatné posílání zpráv mezi jejími uživateli, ke kterému stačí pouze internetové připojení. V současnosti má tuto aplikaci ve svém telefonu okolo 100 milionů uživatelů, kteří přes ní posílají přes miliardu zpráv denně, a kteří jí využívají především jako náhradu za SMS zprávy. Výhodou WhatsApp je, že jí podporují všechny významné platformy, tedy Android, iOS, Blackberry, Windows Phone a Symbian.

Aplikace Facebook je nainstalována v 500 milionech smartphonů

Ani jedna strana zatím chystaný obchod nepotvrdila. Mark Zuckerberg ale již před časem mluvil o tom, že mobilní svět je pro Facebook v současnosti priorita a koupě WhatsApp by Facebooku v jeho plánu ovládnout mobilní telefony pomohla.

Facebooku se ale zatím ve smartphonech daří i bez WhatsApp. Život na sociální síti totiž přes svůj telefon v dnešní době kontroluje více než půl miliardy lidí, díky kterým Facebook dostane za reklamu každý den více než půl milionu dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy