Facebook má koncem května vstoupit na burzu

Adam Pešek
23. 1. 2012 7:47
Koncem května by Facebook mohl vstoupit na burzu. Podle informací serveru All Things D by sociální síť mohla nabídnout akcie v hodnotě deseti miliard dolarů
Foto: Reuters

Během třetího květnového týdne by mělo dojít k první veřejné nabídce akcií sociální sítě Facebook. Očekává se, že půjde o jeden vůbec z největších vstupů technologických firem na burzu, a podle některých informací by společnost mohla nabídnout akcie v hodnotě deseti miliard dolarů.

V případě takové nabídky by se celková hodnota společnosti zvýšila na více než sto miliard dolarů, čímž by se stala jednou vůbec z největších v oboru. Současný lídr Apple s hodnotou 390 miliard by sice byl stále v nedohlednu, ale Facebook by tak přeskočil Amazon (81 miliard) a Hewlett-Packard (51 miliard).

Pozornost potenciálních investorů společnost poutá především velikostí své uživatelské základny, která aktuálně čítá zhruba 800 milionů lidí a koncem roku by mohla přesáhnout jednu miliardu.

Vstup na burzu už zástupci Facebooku zvažovali loni koncem listopadu. K aktuální zprávě, s níž přišel server All Things D, se ale zatím nevyjadřují.

 

Právě se děje

Další zprávy