Facebook je funkční, Anonymous zaútočili na Mexiko

ČTK ČTK
28. 1. 2012 9:05
Hackeři na populární sociální síť v sobotu ráno nezaútočili, vybrali si jiný cíl
Foto: anonymous

Internetová sociální síť Facebook zůstala v sobotu ráno funkční.

Nenaplnila se tak výzva zveřejněná tento týden prostřednictvím videonahrávky hlásící se k hackerskému sdružení Anonymous, aby se uživatelé internetu v tuto hodinu připojili k útoku proti Facebooku.

Tip: Přečtěte si, proč nedává útok na Facebook smysl

Samotná výzva byla ovšem zpochybněna krátce po svém zveřejnění na serveru YouTube. Zpráva poslaná z účtu na Twitteru "AnonOps" - který už v minulosti správně oznamoval útoky Anonymous - popřela, že by iniciátorem útoku na Facebook bylo toto volné hackerské sdružení.

"Znovu musíme říct, že nezaútočíme na Facebook! Znovu média lžou," stálo ve zprávě poslané z účtu AnonOps.

Útok na servery sněmovny

V pátek nicméně aktivistická skupina hackerů Anonymous zaútočila na tři mexické vládní servery na protest proti navrhovanému zákonu, který má zpřísnit místní právní předpisy týkající se online sdílení souborů.

Podle agentury Reuters patří napadené servery ministerstvu vnitra, Senátu a Poslanecké sněmovně.

"Žádáme mexickou vládu, aby nepokračovala v prosazování tohoto zákona, protože by znamenal konec svobody projevu a svobody sdílení souborů," uvedlo sdružení Anonymous před pátečním útokem ve videonahrávce zveřejněné na serveru YouTube .

Návrh zákona, který předložil minulý měsíc senátor vládní Strany národní akce Federico Doring, by kriminalizoval nahrávání hudby, videí či knih na internet bez povolení vlastníka autorských práv.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy