Facebook bude od července testovat videoreklamu

tl
9. 5. 2013 16:30
Na sociální síti Facebook přibude reklama. Tentokrát v podobě videa
Foto: Reuters

Podle informací listu The Financial Times plánuje sociální síť Facebook navýšit své příjmy pomocí videoreklamy. Ta se bude uživatelům od července zobrazovat přímo ve výběru hlavních příspěvků.

První video s reklamou ve výběru by se mělo automaticky spouštět po každém otevření Facebooku. Reklama poběží beze zvuku. Pokud ho uživatel zapne, video se spustí znovu od začátku.

Podle The Financial Times bude videoreklama na Facebooku určena především velkým společnostem, jako je Coca-Cola, Ford nebo Nestlé, přičemž její cena by se měla pohybovat okolo dvaceti dolarů za tisíc zhlédnutí. Facebooku by se tak měly zvýšit příjmy o 1,5 milionu dolarů za den.

Řada analytiků ale Facebook před tímto krokem varuje. Automaticky spouštěná videoreklama totiž není na internetu příliš populární a mohla by způsobit snížení aktivity na sociální síti nebo dokonce odliv některých uživatelů ke konkurenčním sítím, jako je Google+.

Je velmi pravděpodobné, že Facebook bude nový typ reklamy nejprve pomalu testovat, aby zjistil, zda mají videa s reklamou skutečně negativní vliv na aktivitu na síti.

Sám šéf Facebooku Mark Zuckerberg před několika týdny prohlásil, že „se snaží neustále měřit míru spokojenosti uživatelů s veškerým obsahem na Facebooku, a to i včetně reklam." Pokud budou tedy videoreklamy uživatelům skutečně výrazně vadit, možná Facebook od svého plánu ustoupí.


 

 

Právě se děje

Další zprávy