Ex-vývojáři Googlu tvoří Fluent, e-mail budoucnosti

David Slížek
22. 2. 2012 15:45
Fluent řadí zprávy podobně jako Facebook a nabízí i několik zajímavých a netradičních funkcí. Vyzkoušejte ho v demoverzi.
Fluent - nová e-mailová aplikace
Fluent - nová e-mailová aplikace | Foto: Fluent

Nudí vás stále stejné rozhraní vaše e-mailového klienta? Vyzkoušejte novou webovou aplikaci Fluent, na které pracují tři bývalí vývojáři Googlu.

Za 40 let své existence se e-mailové služby příliš nezměnily, upozorňuje trojice ve svém blogu. Je čas to napravit, dodávají vývojáři.

Zprávy jako na Facebooku

Fluent, který je momentálně ve fázi betatestování, má vzdušný design a zprávy zobrazuje v proudu, který připomíná řazení příspěvků na Facebooku.

Vývojáři kladou důraz na jednoduchost a práci s e-maily chtějí uživatelům co nejvíce usnadnit. Odpovídat na zprávy je tak možné okamžitě, bez otevírání nového okna, a psaní e-mailů tak připomíná probíhající online chat.

Tip: Demo služby Fluent si můžete vyzkoušet zde

Přílohy se dají ke zprávám připnout přetažením z plochy a prohlížet si je můžete přímo v těle e-mailu. Šikovnou funkcí je také složka, ve které uživatel najde přílohy ze všech došlých e-mailů pohromadě.

Sdílení souborů

Do schránky si uživatel může napojit více e-mailových účtů, mezi kterými může přepínat v menu v levém sloupci. Důraz kladou vývojáři také na rychlé vyhledávání v e-mailech. První výsledky uživatel dostane už po zadání prvních několika písmen a zároveň mu s pátráním pomáhá nápověda možných výrazů.

Za projektem stojí trojice vývojářů, kteří pracovali v Google, zejména na zrušeném projektu Google Wave, ale i na mapách nebo Google+. Do budoucna slibují rozšíření o poznámky a soubory sdílené více uživateli, správu úkolů nebo úpravu obrázků.

Fluent ještě není plně dostupný veřejnosti, uživatelé se ale mohou na webu projektu hlásit do probíhajícího betatestu.

Podívejte se na představení hlavních funkcí Fluentu:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy