Czech Fighting Games Championship 07

Jiří Škrampal
15. 7. 2007 13:38
Největší český turnaj v konzolových mlátičkách.
Foto: Aktuálně.cz

Rok se sešel s rokem a fanoušci mlátiček všeho druhu se mohou těšit, protože se opět blíží jejich svátek Czech Fighting Games Championship 07, které se uskuteční ve dnech 26-29.7. 2007. Letošní ročník se odehraje v ZŠ Petřiny v Praze 6, ulice Na Okraji 305 a o velkém zájmu hovoří přes osmdesát registrovaných bojovníků. A o co že tam vlastně půjde? To vám již řekne oficiální prohlášení organizátorů, více se také dozvíte na stránkách Tekken.zde.cz.

Základní informace
CGFC2k7 navazuje na tradici každoročních letních turnajů, pořádaných v České republice. Letošní ročník proběhne oproti minulým létům nikoli na počátku července, ale na jeho konci. Poprvé se nejedná o samostatnou akci. CFGC2k7 se koná jako součást akce Anime Dance Víkend (dále jen ADV), kde mimo bojovek budete moci hrát i Singstar, Ultrastar, Dance Dance Revolution aj. Mimoherní program bude zaměřen na promítání Anime, výstavy japonských figurek, katan, shurikenů, hraní LARP, deskových her a spoustu jiného. Generálním partnerem je MENSA, mezi další se řadí AnimeTV+ a SONY. Pořadatelé jsou vedle týmu ADV za naší komunitu hlavně Avatar, který se bude na místě starat o hlavní administraci, načež grafiku s webovým rozhraním zpracovává VR-Fist.

Naše místnost bude samostatně určena jen pro bojovky a bude obrovská. Budou se zde hrát všechny tituly, do kterých se lze registrovat. Mimo turnaj se samozřejmě hrají prátelské zápasy - podle zkušeností z minulých akcí si každý našel sobě rovného soupeře, zejména pak v titulech Tekken nebo Soul Calibur.

Přespávání v prostoru je v rámci ADV zdarma v tělocvičně - nezapomeňte si spacák.
Přespávání v hotelu bude ještě oznámeno.
Jídlo lze pořídit 200 metrů od areálů v obchodním domě Petřiny. Více bude řečeno později.

Hry a vstupné
Které hry se hrají vidíte v horní registrační části, včetně normy. Všechny tituly hrajeme podle mezinárodních pravidel, které si můžete stáhnout u odstavce Download. Tato pravidla budou v dostatečném množství dostupná i na turnaji, v české i anglické verzi. Letošní line-up titulů obsahuje novinky a trháky roku - Tekken 5: Dark Resurrection a Virtua Fighter 5. Pro ty, kteří ještě neměli šanci T5:DR natrénovat, je tu klasický Tekken 5. Jakožto stálé velmi žádané tituly jsou tu Soul Calibur 3 a starší Tekken Tag Tournament se šestiletou tradicí. Někdo rád vidí věci "jednoduše", proto jsou do programu letos zařazeny i světově nejhranější 2D tituly Capcom vs. SNK 2, který se v USA těší stále větší oblibě než třeba Tekken, a dále Street Fighter 3: 3rd Strike. Každý tak má možnost si udělat obrázek o hrách, které třeba ještě neviděl, a zároveň změřit síly v těch, které zná.

Výhodné vstupné na akci je podmíněno registrací na těchto stránkách. Každý jednotlivý hráč zde musí být registrován. Na akci bude přistup již odpoledne ve čtvrtek 26.7. a končí se večer v neděli 29.7. Vstupné na 4 dny stojí ultimátních 100 CZK, což je nejméně za posledních sedm let. Vyjímky tvoři turnaj v Tekken 5: Dark Resurrection, který vyžaduje navíc registrační poplatek 40 CZK, a dále turnaje v Tekken 5 a Soul Calibur 3 budou navíc každý zpoplatněn sazbou 20 CZK. Pokud jedete na čtyři dny a budete hrát všechny turnaje, zaplatíte 180 CZK. Pokud jedete na tři dny (90 CZK) a hrajete jen SC3 (+20) a T5 (+20), platite 130 CZK.

Chcete-li ještě více ušetřit, je to velmi jednoduché. Vemte PS2 a dostanete slevu 20 CZK. Vemte PS3 se staženým T5:DR a dostanete slevu 30 CZK. Vemte TV a dostanete 10 CZK slevu.

 

Právě se děje

Další zprávy