Cvičení na kole? V doprovodu iPhonu či iPodu

Adam Fiala
19. 1. 2012 2:13
Edice technologického vybavení kola iBike od Velocomp na CES 2012 představila nový kus
Cyklistický počítač od Velocomp.
Cyklistický počítač od Velocomp. | Foto: Aktuálně.cz

Jízda na kole je relaxace i sport. Hlavně je to možnost, jak se dostat na čerstvý vzduch a nesedět doma u počítače. Není ovšem takový problém vzít si ho sebou, jestliže mluvíme o iPhonu či iPodu. Už nějakou dobu vyvíjí společnost Velocomp zařízení určená na bicykly, díky kterému může jezdec kontrolovat svou jízdu, zátěž i fyzickou zdatnost a přitom třeba poslouchat muziku.

Prospívá srdci i svalům

Na CES 2012 si společnost připravila nový model cyklistického přístroje, který za dvě stě sedmdesát dolarů ohlídá, že ve svém sportovním výkonu nepolevíte. Výrobek iBike Powerhouse navazuje na poslední model iBike Dash. Stejně jako on je uzpůsoben na fyzickou zátěž, takže otřesy ani voda s ním nic nezmůžou. Obsahuje několik cvičebních plánů, které si jezdec navolí, a počítač ohlídá, aby jejich přesným dodržováním dosáhl zlepšení. Například Weekend Warrior je určen pro ty, kteří mají na kolo čas jen o víkendu a chtějí si dát do těla. Heart Healthy pak prospívá srdci.

Kompatibilní s iPhonem

Zařízení od Velocompu souzní s oblíbenou značkou telefonů a hudebních přehrávačů Apple. Vlastník iPhonu nebo iPod Touch tak může zařízení propojit a během jízdy poslouchat správně zvolenou hudbu nebo přijímat telefonáty. Celý přístroj je navržen známým cyklistou Hunterem Allenem.

 

Právě se děje

Další zprávy