Co přinese nový Xbox? Blu-ray a Kinect 2.0

tl
24. 11. 2012 13:45
Xbox 720 by měl být na trhu za rok. Příjde s ním i rozšířená realita?
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Britský herní magazín Xbox World před několika dny přišel se zprávou popisující vlastnosti, které bude mít příští generace konzole Xbox. Zpráva se údajně opírá o uniklé informace z Microsoftu, mezi které patří například konceptuální návrhy zařízení, které se na internetu objevily letos v červnu.

Podle magazínu by měl nový Xbox, kterému se zatím přezdívá Xbox 720, v sobě uchovávat čtyřjádrový procesor a 8GB operační paměti. Do jeho výbavy by také měla patřit Blu-ray mechanika a vylepšený Kinect 2.0, který by měl přinést nové zajímavé možnosti. Mluví se o tom, že nová verze Kinectu bude například schopna detekovat pohyby prstů a sledovat pohyby až čtyř osob najednou.

Na hrách se už pracuje, konzole bude ale až za rok

Nový prvek by do herního prostředí Xboxu měly přinést také speciální brýle s rozšířenou realitou, které budou pravděpodobně fungovat na podobném principu jako brýle Google Glass.

Klasický ovladač Xboxu by tentokrát mělo nahradit ovládání s dotykovým panelem. Měli bychom se tak zřejmě dočkat podobného ovladače jako u nového Nintenda Wii U

Kromě těchto spekulací magazín Xbox World tvrdí, že nástupce Xboxu 360 vypustí Microsoft na trh v listopadu příštího roku, a že na hrách pro tuto novou konzoli vývojáři už pilně pracují. 

--------------------------------------------------------------------------------

Kam pro herní konzole?

 

Právě se děje

Další zprávy