Český "Kindle" e-Reading umí nakupovat knížky v češtině

Jan Kovalík
15. 11. 2011 11:20
Druhá čtečka knižního obchodu e-Reading už stojí za povšimnutí - designem, cenou, i nabídkou českých knih.
Foto: e-reading

Obchod s digitálními knihami e-Reading uvedl na trh v pořadí už druhou čtečku, tentokrát s možností stahovat a nakupovat české knihy přímo ze zařízení, pokud je v dosahu WiFi.

První model české čtečky, kterou firma představila zhruba v polovině roku, neměla v konkurenci šanci na masovější úspěch. Hranatá, "plastová" čtečka s logem čínského výrobce také pozornost mnoha čtenářů nepřitáhla.

Český Kindle

Nově uvedená čtečka nese logo e-Reading, je vyrobená z kvalitnějších materiálů a nezkušený uživatel si ji na první pohled lehce splete s konkurenční čtečkou Kindle od Amazonu.

Českým čtenářům přináší nová čtečka v porovnání s Kindlem velkou výhodu, kterou je přístup k českým elektronickým knihám na portálu e-Reading, a to přímo ze zařízení. Majitelé Kindlů jsou odkázání na obchod Amazonu, který české tituly stále nenabízí.

"Tohle nás posouvá na zcela jinou úroveň. Kromě titulů nakladatelství Euromedia, které provozuje svůj systém Wooky, dostává uživatel přístup k drtivé většině českých elektronických knih, které současný trh nabízí," říká spolumajitel e-Reading Martin Lipert.

Přichází investoři

Aby mohl přijít s kvalitní čtečkou, zajistila se firma pomoc investora - internetového obchodu Kasa.cz, který kromě investice do čtečky zajišťuje i prodejní síť. Na nové čtečky e-Reading tak zákazníci narazí ve většině nákupních center.

Portál chce letošní vánoce evidentně využít. V balení se čtečkou, která stojí 3 500 korun, uživatel dostává kožené pouzdro, tři knihy a kredit 200 korun pro další nákupy.

Stejně jako dispej Kindle využívá čtečka e-Reading technologie Pearl E-Ink, tedy elektronický inkoust bez podsvícení.

Foto: e-reading

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy