CES 2013: Tegra 4, Ultra HD televize a Optimus G2

tl
5. 1. 2013 11:10
Samsung změní tvář a nVidia ukáže Tegru 4. To bude CES 2013
55 palcová OLED TV firmy LG
55 palcová OLED TV firmy LG | Foto: LG

Veletrh spotřební elektroniky CES 2013 startuje v úterý 8. ledna v Las Vegas. Každoročně je na něm představena řada novinek předních světových výrobců elektronicky. Co nás čeká letos?

Nejvýraznějším aktérem letošního veletrhu bude pravděpodobně Samsung. Už v průběhu minulého roku se začalo hojně mluvit o tom, že tato jihokorejská firma plánuje na CES představit úplně novou tvář své značky, která by jí měla pomoci přilákat co nejvíce nových zákazníků ze západních zemí. Jak moc radikálně se Samsung promění uvidíme až příští týden.

Televize s Ultra HD a LG Optimus G2

Velkou novinkou bude také představení prvních Ultra HD televizí, jejichž displeje mají čtyřikrát vyšší rozlišení, než běžné HD televize. Ačkoliv Ultra HD televize předvedou i výrobci jako Sony nebo LG, Samsung velkou část pozornosti strhne tím, že ukáže Ultra HD televizor s největší 85palcovou úhlopříčkou.

Významným účastníkem veletrhu bude i další jihokorejská firma LG. Ta by kromě nových televizí měla také představit svou novou vlajkovou loď, telefon LG Optimus G2.

Intel sníží spotřebu, nVidia navýší výkon

Od společnosti Intel se letos očekává, že na CES 2013 představí své čipy s architekturou Haswell, které budou určené pro novou generaci ultrabooků. Díky této nové architektuře by měly přenosné počítače získat výrazně vyšší výdrž.

Procesor Tegra 3 od nVidie se během loňského roku objevil v řadě úspěšných zařízeních, mezi které patří například tablet Nexus 7 nebo telefon HTC One X+. Na letošním ročníku veletrhu by nám měl být představen nástupce Tegry 3, procesor Tegra 4. Tento procesor by měl být zřejmě taktován na frekvenci okolo 1,8GHz a měl by se objevit v letošních tabletech se systémy Android a Windows 8

 

Právě se děje

Další zprávy