Celovečerní film natočený s Nokií N8 jde do kin

Adam Fiala
9. 12. 2011 8:18
Nokia N8 stále zůstává vysokým standardem při focení i filmování
Foto: Nokia

S rozvojem digitální kinematografie je možné všechno. Také natočit film s fotoaparátem na mobilu a reálně výsledek uvést do kin ve Spojených státech. Tak se rozhodl režisér Hooman Khalili, že svůj snímek pojmenovaný Olive natočí pomocí smartphonu. Vybral si pro tyto účely mobil Nokia N8, který už při své propagaci kladl důraz na filmařské rozměry přístroje.


Společnost nechala natočit Commuter - krátký film s Pamelou Anderson a Devem Patelem. Slavným se na internetu stal i snímek Dot, kraťas s nejmenší stop-motion animací.

12 megapixelů a 720p video

O letošním podzimu uvedla na trh finská společnost Nokia novou generaci své enkové řady. Nokia N9 se však nedokáže měřit se svým předchůdcem, alespoň co do vybavenosti fototechnikou. V recenzích je fotoaparát N9 chválen, ale s „pouhými" osmi megapixely přenechal dominantní pozici „osmičce". Ta používá fototechniku schopnou pořídit obrázek o 12 MPix a při přepnutí do filmového režimu natočí materiál o kvalitě 720p.

V kinech se střetne s Sherlockem Holmesem

Nezávislá produkce filmu Olive stála jenom půl milionu dolarů. Premiéra je nachystána na šestnáctého prosince a drobný film s  herečkou Genou Rowlands se bude muset postavit takovému hollywoodskému hitu, jako je pokračování Sherlocka Holmese. Kdypak se dočkáme českého filmu natočeného s mobilem v ruce?


 

Právě se děje

Další zprávy