Britský T-Mobile nabízí internetové volání zdarma

tl
7. 9. 2012 7:15
Mobilní operátor T-Mobile začal ve Velké Británii nabízet službu podobnou Skypu
Zhasnuto.
Zhasnuto. | Foto: Pavlína Kalousová

Zatímco o českých telefonních operátorech je známo, že patří k těm nejdražším v Evropě, ti z Velké Británie si zřejmě začínají uvědomovat, že se z nich v budoucnu možná stanou už jen poskytovatelé internetu. Britský T-Mobile totiž před několika dny vypustil novou aplikaci Clever Connect, která umožňuje internetové volání zdarma.

Stejně jako Skype

Aplikace funguje na podobném principu jako například Skype. Uživatel si založí vlastní účet a následně může zdarma komunikovat s ostatními uživateli této aplikace a to jak telefonicky, tak formou chatu. Jediné, co k tomu potřebuje, je připojení k internetu. Pomocí aplikace Clever Connect je za slušné ceny také možno telefonovat i na běžná čísla, stejně jako to umožňuje i Skype.

Aplikace je k nalezení v obchodech Google Play a iTunes. Po stažení je však nutné zadat registrační kód, který získají pouze zákazníci T-Mobilu. Již registrovaní uživatelé ale mohou poslat pozvánky svým přátelům, kteří následně mohou aplikaci využívat v trial verzi nezávisle na tom, jakého mají operátora.

 

Právě se děje

Další zprávy