Asus PadFone umí telefon předělat na tablet

tl
20. 8. 2012 7:12
Asus PadFone originálně spojuje smartphone s tabletem
Asus PadFone
Asus PadFone | Foto: Asus

Na českém trhu je od 8. srpna Asus PadFone, který originálně kombinuje funkce telefonu a tabletu. Pokud si nový PadFone pořídíte, v jeho krabici naleznete smartphone a desetipalcový tablet s názvem PadFone Station.  Samotný telefon je vybaven 4,3" AMOLED displejem dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz, grafickou jednotkou Adreno 225 a operačním systémem Android 4.0.

Telefon s přídavným displejem

Přestože je telefon Asus PadFone sám o sobě velmi slušným telefon, nejzajímavější na něm je jeho dokovací stanice PadFone Station. Ta, i když vypadá jako klasický tablet, tabletem není, protože pokud bychom se jí snažili zapnout bez telefonu, fungovat nebude. Funguje totiž v podstatě pouze jako přídavná obrazovka PadFonu, určená ke sledování filmů nebo vykonávání práce, která se na malé obrazovce smartphonu dělá špatně.

Pokud tedy připojíte PadFone například při sledování filmu do jeho dokovací stanice, během několika okamžiků se vám film ve stejném momentu zobrazí na desetipalcovém displeji.

Volat se dá i se stylusem

K dokovací stanici přidal Asus i stylusové pero, pomocí kterého lze nejen snadno ovládat tablet, ale také volat. Tvůrci PadFonu totiž mysleli na to, že pokud má uživatel telefon zasazen do tabletu a někdo mu zavolá, může se mu s tak velkým zařízením volat špatně, obzvláště pokud je někde ve společnosti. Bohužel, podle mnohých, kteří si telefonování přes toto pero vyzkoušeli, je jeho kvalita hovorů poměrně slabá.

Doporučená cena Asus PadFone je v České republice stanovena na poměrně vysokých 17 990 korun. V ceně je telefon PadFone, dokovací stanice v podobě tabletu, stylusové pero a pouzdro na tablet. Uživatelé PadFonu navíc na tři roky získají 32GB úložného prostoru na cloudových službách od Asusu. Pokud si majitelé PadFonu připlatí ještě necelé tři tisíce, dostanou přídavnou klávesnici, která tablet rázem přemění na notebook.

 

Právě se děje

Další zprávy