Asus a Lenovo představily obří tablety

tl
8. 1. 2013 17:41
Nový Transformer od Asusu už není běžným tabletem, ale spíše stolním PC
Foto: reviews.cnet.com

Společnost Asus na letošním veletrhu CES představila nový tablet Transformer All-in-One. Jedná se o tablet s úhlopříčkou 18,4 palce, který je dodáván s velkou dokovací stanicí, která z něj může vytvořit běžný stolní počítač.

Pokud se tablet s obřím Full HD displejem nachází mimo svou dokovací stanici, běží na operačním systému Android 4.1. Pokud se ale tablet zasune do stanice, stane se z něj pouze obrazovka počítače s procesorem Intel Core i7 a systémem Windows 8.

All-in-One předvedlo i Lenovo 

Stejně jako Asus, i čínské Lenovo vsadilo na koncept obřích All-in-One tabletů a představilo své vlastní zařízení s velkou dotykovou obrazovkou, které pojmenovalo IdeaCentre Horizon. Toto zařízení nemá na rozdíl od Transformeru od Asusu dokovací stanici, a lze s ním proto pracovat naprosto volně.

Tento velký tablet s displejem o úhlopříčce 27 palců běží na systému Windows 8 a váží necelých 7 kilogramů. Prodávat by se měl od léta za 1699 dolarů, což je přibližně 33 200 korun.

Podobné zařízení představil v minulosti už i Microsoft. Jeho první „stolní" tablet s úhlopříčkou 30 placů původně nesl název Surface. Toto jméno ale nakonec získal menší tablet s Windows RT, a Microsoft tak své velké dotykové obrazovky přejmenoval na PixelSense. Podobné zařízení s dvacetipalcovým displejem prodává pod názvem Vaio Tap 20 také Sony.

 

Právě se děje

Další zprávy