Apple zveřejnil video ze vzpomínkového obřadu za Jobse

LP Fish
24. 10. 2011 9:25
Na vzpomínkové ceremonii za Stevea Jobse, kterou Apple v neděli zveřejnil online, vystoupili jeho kolegové Tim Cook a Jonathan Ive a také bývalý americký viceprezident Al Gore.
Představení paměti pro Apple Macintosh / PowerBook (G3) ve Flint Center v Cupertinu, v listopadu 1997.
Představení paměti pro Apple Macintosh / PowerBook (G3) ve Flint Center v Cupertinu, v listopadu 1997. | Foto: Reuters

Apple uveřejnil v neděli večer link s přístupem na video z neveřejné bohoslužby za svého bývalého šéfa Stevea Jobse. Ceremonie se konala minulou středu v kalifornském sídle firmy.

Byla pro širokou veřejnost uzavřena a před jejím průběhem byli z firemních prostor Applu vykázáni i novináři. Během ní byly uzavřeny také všechny maloobchodní prodejny Applu.

Součástí ceremoniálu jsou také projevy Jobsova dlouholetého kolegy a autora proslaveného designu Apple výrobků Jonathana Iva, Jobsiva nástupce a dnešní šéfa Applu Tima Cooka a také bývalého amerického viceprezidenta Ala Gora.

Cook na vzpomínkovém obřadu mimo jiné řekl, že poslední dva týdny byly nejsmutnější v jeho životě. " Ale já vím Steve. Steve by chtěl, aby tenhle mrak smutku Apple povzbudil a abychom se vrátili k práci, kterou tak miloval.", řekl mimo jiné Cook.

 

Právě se děje

Další zprávy