Apple vydal novou verzi iTunes. Rychleší a přehlednější

tl
8. 12. 2012 12:09
Apple se zpožděním vypustil iTunes 11
Foto: Apple

Minulý týden Apple do světa vypustil novou verzi svého multimediálního přehrávače iTunes. Tu už byla sice představena v září společně s iPhonem 5, její vydání se ale nakonec o něco zpozdilo. Mezi hlavní změny, které s iTunes 11 přišly, patří upravený design a větší integrace cloudových služeb.

iTunes jsou nyní přehlednější a to především proto, že informace o hudbě a dalším obsahu jsou zobrazovány na větším prostoru. Změnil se i vzhledech obchodu iTunes Store, který nyní vypadá stejně jak na iPhonech a iPadech, tak na počítačích Mac a PC.

iTunes 11 si už více rozumí s Windows  

Díky větší propojenosti se službou iCloud se nyní všechna zakoupená hudba, filmy nebo TV pořady, které jsou na iCloud uloženy, zobrazují v knihovně iTunes. iCloud také umožňuje synchronizaci stavu přehrávání. Pokud jste tak například přerušili sledování filmu na iPadu, můžete film dokoukat na kterémkoli zařízení připojeným k iCloud, kde se film spustí ve stejném místě, kde byl ukončen.

Velmi příjemnou novinkou, kterou iTunes 11 přináší, je jejich lepší funkčnost na operačním systému Windows. Zatímco dříve iTunes pro Windows běžely velmi pomalu, nová verze byla přepsána a celý program tak pracuje mnohem svižněji.

Update na iTunes 11 je k dispozici pro operační systémy OS X a Windows XP, 7 i 8.

 

Právě se děje

Další zprávy