Apple se zbavuje Googlu. iOS 6 vyjde bez YouTube

tl
14. 8. 2012 8:53
V novém iOS 6 aplikaci YouTube standartně nenajdeme. Applu vypršela licence

Apple se postupně zbavuje spolupráce s Googlem na poli svého mobilního operačního systému iOS. Poté, co bylo ohlášeno, že nová verze tohoto systému s pořadovým číslem šest nebude obsahovat mapy Google Maps, Apple ohlásil, že v iOS 6 nebude ani aplikace YouTube, která byla také vyrobena Googlem.

YouTube aplikace z iPhonů a iPadů zmizí především proto, že Applu na ní vypršela licence, nicméně je patrné, že se Apple produktů od Googlu zbavuje velmi rád. Od doby, co internetový gigant přišel se svým vlastím operačním systémem Android, a stal se tak v oblasti mobilních systémů největším konkurentem Applu, vztahy mezi ním a firmou s jablkem ve znaku postupně chladnou.

Steve Jobs Android nenáviděl

Vzájemné přátelství navíc rozhodně neutužují četné soudní spory mezi Applem a Samsungem, kterých se Google sice přímo neúčastní, ale je jasné na čí straně stojí. Samsung je totiž největším výrobcem smartphonů a tabletů s Andoridem na světě a je tak pro Google významným obchodním partnerem.

Velmi negativní vztah měl k Andoridu především spoluzakladatel Applu Steve Jobs, který ho považoval za nepovedenou kopii jeho iOS a prohlašoval, že udělá vše pro to, aby ho zničil.

 

Právě se děje

Další zprávy