Apple se vrací ke Google Maps, ke stažení je nová verze

Tereza Holanová Tereza Holanová
13. 12. 2012 11:03
Google Maps jsou k dispozici v prodejně App Store. Konkurují hlavně mapám od Applu
Najděte pět rozdílů
Najděte pět rozdílů | Foto: Tumblr

Praha - Google Maps pro operační systém Applu jsou zpět. Aplikace se znovu objevila v prodejně App Store ve středu večer. Konkurovat mají především službě Apple Maps, kterou mají iPhony a iPady přednastavenou.

K obnovení spolupráce s Googlem vedly především hromadné stížnosti na mapy, které Apple představil letos v září a jimiž nahradil do té doby používané Google Maps.

V Austrálii nebezpečné

Mapy Applu nejsou přesné a v řadě případů ani podrobné. Řadu míst umístily zcela jinam, než patří, Shakespearovo rodiště Stratford nad Avonou z mapy zmizelo úplně a z farmy nedaleko Dublinu se stalo letiště.

V Austrálii došel problém s mapami od Applu dokonce tak daleko, že je tamní policie označila za nebezpečné a varovala motoristy, aby aplikaci nepoužívali. Některé z nich totiž zavedla do oblastí, které jsou známé extrémními suchy a nedostatkem pitné vody.

Kritika uživatelů vedla výkonného ředitele Applu Tima Cooka k veřejné omluvě. Následně také přiznal, že se Apple Maps nesetkaly s očekávaným úspěchem.

Blíž Androidu

Jedním z důvodů pro přechod k vlastní aplikaci se podle listu AllThingsD stala neochota Googlu vybavit mapy Applu hlasovou turn-by-turn navigací poté, co masivně investoval do zařízení, která využívají konkurenční software. Nyní už služba funguje i v případě iOS 6.

Kromě toho mají mapy k dispozici službu Street View, informace o veřejné dopravě. Kromě toho se rychleji nahrávají.

Oproti verzi, kterou mají k dispozici zařízení s Androidem, naopak nadále chybí možnost mapy stáhnout pro offline použití či hlasové vyhledávání. Jak ovšem uvádí server Mashable, současné mapy pro iOS 6 se mnohem více podobají verzi, kterou využívají systémy založené na Androidu.

 

Právě se děje

Další zprávy