Apple původně uvažoval o iPhonu s vestavěnou klávesnicí

tl
11. 5. 2012 8:43
Telefon, který změnil smartphony, mohl mít ve výbavě hardwarovou klávesnici
iPhone 4S
iPhone 4S | Foto: Apple.com

Apple zamýšlel, že svůj první iPhone bude vyrábět s vestavěnou klávesnicí. V pořadu On the Verge to řekl inženýr Tony Fadell, který v Applu pracoval na několika generacích iPodů a třech modelech iPhonů.

Fadell v rozhovoru řekl, že o iPhonu se nejdříve uvažovalo jako o iPodu s klávesnicí. Vypadal by tedy asi podobně jako telefony BlackBerry, které byly v době vzniku iPhonu mezi nejpopulárnějšími smartphony, a které hardwarovou klávesnici využívají dodnes. Další variantou byl telefon s klávesnicí vysouvací, Apple se ale nakonec rozhodl zaexperimentovat a svůj první telefon v roce 2007 vypustil „pouze" s dotykovým displejem.

Můžeme se jenom dohadovat, jak by vypadal vývoj mobilních telefonů, kdyby se Apple rozhodl vydat svůj první mobil s vestavěnou klávesnicí a dotykové smartphony by pravděpodobně nebyly tolik zpopularizovány. Dotykové displeje sice nemusí být vynálezem Applu, nicméně možná právě díky prvnímu iPhonu začali výrobci smartphonů od hardwarových klávesnic ve velkém ustupovat. Zda je to tak dobře, záleží už na názoru každého uživatele.     

--------------------------------------------------------------------------------

Uvažujete, že si pořídíte iPhone? 

 

Právě se děje

Další zprávy