Apple prodá hned první den milion nových iPadů

Adam Fiala
15. 3. 2012 9:26
Tablet se stává běžnou věcí, o nový iPad je přitom extrémní zájem
Nový iPad
Nový iPad | Foto: Reuters

Společnost Apple nemá ve zvyku se chlubit čísly za první den prodeje. Proto vlastně oficiálně nevíme, jak si před rokem vedl iPad 2. Odhaduje se však, že za první víkend se prodalo přes půl milionu přístrojů iPad 2, některé zdroje jdou až k milionu. Tentokrát by hranici milionu mohl Apple pokořit hned první den, i když se to opět nejspíš nedozvíme.

Už teď se na dodávku iPadu čeká i tři týdny

Odhad pochází z analýzy Gena Munstera ze společnosti Piper Jaffray. Apple v době odhalení nového iPadu spustil i internetový předprodej. Zásoby, které má však momentálně k dispozici, nejsou nekonečné. Společnost nestihla zařídit pro start prodeje tak velký objem produktů, aby pokryl veškerý zájem.

Server CNet citoval Apple, že poptávka zcela předčila očekávání. Zcela jistě se budou před kamennými prodejnami tvořit fronty, čekací lhůty při nakupování po internetu se už v různých regionech protahují na týdny. Touha získat nový iPad co nejdřív může klidně vyhnat počet prodaných kusů vysoko.

4G síť a Retina displej

Zásluhou Retina displeje bude mít nový iPad dvojnásobné rozlišení své desetipalcové obrazovky oproti minulému modelu. Kvalitní hardwarové vybavení a klasický design nejsou překvapením, novinkou je např. Bluetooth 4.0 nebo podpora 4G sítě tam, kde je k dispozici. To zatím v ČR není. O náročnosti provozu 4G sítě hovoří například to, že jinak čtyřjádrový telefon HTC One X přijde v Americe o výjimečný procesor, který není s 4G sítí kompatibilní.

 

Právě se děje

Další zprávy