Apple přiznal chybu: Mapy se nepovedly, opravíme je

tl
3. 10. 2012 10:50
Chyby v mapách co nejdříve opravíme, slíbil Tim Cook. Zatím posílá lidi ke konkurenci
Letiště v hlavním městě Litvy, která na hory rozhodně bohatá není, se změnilo v horskou dráhu
Letiště v hlavním městě Litvy, která na hory rozhodně bohatá není, se změnilo v horskou dráhu | Foto: Delfi.lt

Po vydání nové verze systému iOS sklidil Apple velký posměch, kvůli velmi nepovedeným mapám, které jsou v něm obsaženy. Jsou totiž plné faktografických i grafických chyb a podle mnohých jsou v podstatě nepoužitelné.  

Apple se k této otázce sice dlouho nevyjadřoval, nakonec jsme se ale oficiálního prohlášení přeci jen dočkali. Poskytl ho samotný šéf Applu Tim Cook prostřednictvím dopisu zákazníkům, který umístil na oficiální webové stránky společnosti Apple.

V dopise Cook přiznává, že mapy se Applu příliš nepovedly, a zároveň dodává, že na vině je především jejich předčasné vydání. Dodal, že je rád, že zákazníci na chyby, které mapy v iOS 6 obsahují, upozorňují, a Apple je hodlá co nejrychleji napravit.

Zatím zkuste konkurenci, radí Cook

Cook uživatelům iPhonů a iPadů doporučil, aby v době, kdy budou mapy od Applu opravovány, využívali konkurenční navigace, jako jsou například mapy od Googlu či Nokie. Zároveň ale tvrdí, že čím více budou iOS mapy využívány, tím dříve se Applu podaří všechny své chyby napravit.

Jak dlouho bude Applu trvat, než chyby ze svých map eliminuje, se Tim Cook odhadnout neodvážil. Svým prohlášením ale rozhodně nepřímo naznačil, že odklon Applu od Google Maps byl možná chybou.

Chyby, které vás pobaví. Podívejte se

 

Právě se děje

Další zprávy