Apple letos vlastní televizi už asi neukáže

tl
18. 6. 2012 7:26
Apple zatím iTV nepředvedl a nejspíše letos ani nepředvede
Foto: Apple.com

Před letošní vývojářskou konferencí WWDC se silně spekulovalo o tom, že během ní Apple představí nový balíček vývojářských nástrojů, který dovolí na set-top boxu Apple TV využívat aplikace vytvořené třetími stranami. Přestože tyto spekulace údajně vycházely z důvěryhodných zdrojů, Apple nakonec svojí televizní krabičku ani nezmínil.

Důvodem proč se tak nestalo, jsou s velkou pravděpodobností peníze. Apple o svém set-top boxu vždy mluvil spíše jako o „hobby", než jako o hlavním produktu, jako je tomu v případě iPhonu nebo MacBooku, protože si moc dobře uvědomuje, že se na něj nikdy v obchodech nebudou stát fronty.

iTV nejdříve za rok?

Kromě představení vývojářského balíčku pro Apple TV se od WWDC očekávalo, že se Apple ukáže rovnou se samotnou televizí, které se zatím přezdívá iTV nebo iPanel. Ta by kromě mnoha aplikací měla disponovat také podobným hlasovým ovládáním, jako je Siri u iPhonu. Tohoto nového zařízení se ale zřejmě dočkáme nejdříve během příštího roku.

Podle některých analytiků Apple s vlastním televizorem v budoucnu určitě přijde a ovládne tak všechny obrazovky, které člověk doma může mít. Následně se zaměří na kvalitní propojení těchto zařízení a vytvoří tak snadněji ovladatelnou domácnost. Jiní proti tomu namítají, že Apple nic takového v plánu nemá a z finančních důvodů se do výroby vlastních televizí hrnout nebude.

--------------------------------------------------------------------------------

Televize - jakou si vybrat?

 


 

 

Právě se děje

Další zprávy