Aplikace týdne: z fotografa kreslířem

Adam Fiala
1. 3. 2012 2:21
Majitel přístroje s Androidem má širokou škálu možností měnit své fotografie
Screenshot z mobilní aplikace Paper Camera.
Screenshot z mobilní aplikace Paper Camera. | Foto: Aktuálně.cz

Když už máme na smartphonu fotoaparát, je potřeba ho čas od času použít, aby nepřišel na zmar. Ten, kdo si pořídí novou Nokii s 41MPix foťákem, pro to bude mít jasný důvod. Majitelé telefonů s Androidem (a iOSem) však mají možnost pomocí několika jednoduchých programů rychle a účelně upravovat fotografie. Občas dokáže aplikace hotové divy a z fotografa se stane kreslíř.

Kreslířské pomůcky

Takovou funkci nabízí aplikace Paper Camera. Program disponuje několika jednoduchými módy, díky kterým při fotografování změní objekty jako hračky do animované podoby. Ať už budete chtít, aby vypadaly jako nákres tužkou, jako z komiksu, ze staré tiskárny či tvořené z neonů. Výsledek se zobrazuje na mobilu jako náhled už při výběru foceného objektu. Podobnou zábavu přináší i Pencil Camera či Doodle Camera. Rozhodující je pak jen cena kolem třiceti korun na Android Marketu.

Zbavte se nevhodných objektů

Pro ty, kteří bývají nespokojení s výslednou fotografií, protože se jim do záběru dostane nevhodný objekt, je TouchReTouch aplikace. Hodí se pro každého, kdo nemá čas a nervy ručně retušovat fotografii pomocí složitých programů typu Photoshop Touch. Tento program plní jediný účel, postačí prstem vybrat hrubě daný objekt a program už automaticky zařídí jeho vymazání a nahrazení plochy v pozadí příslušnou výplní. Zásluhou bezplatnosti či ceny pod dvacet korun si už na Photoshop ani nevzpomenete, tedy dokud nebudete potřebovat dělat víc úprav.

 

Právě se děje

Další zprávy