Aplikace týdne: Prázdninové hrátky se zvířátky

Adam Fiala
22. 12. 2011 1:20
Herní aplikace Kinectimals zabaví děti, zatímco se Ježíšek plíží ke stromečku
Obrázek z aplikace na smartphone. Zdroj: Vyťukej.cz
Obrázek z aplikace na smartphone. Zdroj: Vyťukej.cz | Foto: Aktuálně.cz

Za zmínku by sice stála konverze hry Grand Theft Auto 3, ale ve vánoční době se hodí něco méně násilného. Microsoft přišel s konverzí své konzolové hry na Xbox 360 Kinectimals. V ní má hráč k dispozici vlastní zvířátko, o které se stará a s kterým hraje hry. Předností aplikace je, že disponuje velmi solidní grafikou s trojrozměrným prostředím. Virtuální zvířátka tak působí autenticky, i když možná příliš roztomile a sladce. Ovšem děti si hru zamilují.

Zvíře cvičí a sílí

Nejprve proběhne výběr mazlíček, pak volba jména a nakonec se probudí k životu. Je třeba mít na mysli jeho zdraví, štěstí i čistotu. Během hry probíhá i jistá výuka, během které se učí novým trikům. Tady je mnohdy ovládání označené za nepříjemné. Aplikace má problémy s rozeznáváním dotykem simulovaných tvarů. Během her a cvičení se zvíře zašpiní a potřebuje očistit.

Když raději pošlete vánoční pohlednici

S tím, jak zvíře roste (rozuměj: zvyšuje se jeho level), může i cestovat po ostrově a uživatel tak prozkoumává rozmanité lokace. Aplikace je k dispozici na App Storu a spustíte ji tak na přístrojích od Applu - iPhone či iPad. Stojí tři dolary (šedesát korun). Kdo není blázen do zvířat a nemá děti, ocení aplikaci Cardmon, se kterou je příprava vánočního blahopřání či pohlednice otázkou chvíle. Je zadarmo a navíc obsahuje spoustu volitelných režimů, které jsou vhodné i při obyčejných blahopřání či milostné korespondenci.

 

Právě se děje

Další zprávy