Aplikace týdne: futuristické hry s Mass Effect

Adam Fiala
8. 3. 2012 3:54
Zpestřete si čas na iPadu či iPhonu aplikacemi se sci-fi námětem
Herní titul série Mass Effect jako aplikace pro přenosné přístroje Apple.
Herní titul série Mass Effect jako aplikace pro přenosné přístroje Apple. | Foto: Aktuálně.cz

Vedle mobilních aplikací užitečných (jako aplikace bránící užívání telefonu za jízdy) žijí v přirozené symbióze aplikace zábavné, jejichž specifickou kategorii představují plnohodnotné herní tituly. Dnes se podíváme na dva tituly, jeden čerpá svůj námět z populární herní série na konzole a počítače.

Mass Effect je jasným příkladem toho, proč mají mít klasické kapesní konzole strach ze smartphonů. I tato situace nasměrovala vývoj, ze kterého nedávno vzešel PS Vita. Tato přenosná konzole umožňovala jak hrát graficky náročné tituly, tak užívat některé funkce typické pro smartphony.

Mass Effect v úsporné verzi

Hru Mass Effect Infiltrator vydalo studio Electronic Arts a za sedm dolarů nabízí pro přístroje Applu pořádný kus zábavy. Disponuje velmi pokročilou trojrozměrnou grafikou, postavu ovládáte z pohledu třetí osoby a probíjíte se zástupy nepřátel ve futuristické vizi. Skalní nadšence série Mass Effect však může tato mobilní aplikace zklamat. „Na rozdíl od klasické konzolové série není příběh hlavní doménou. Můžeme ji popsat jako řadu miniher propojených dějem. Hráč dostane zprávu přes vysílačku a vstoupí do nové lokace, kde na něj zaútočí. Právě proto, že je to víc střílečka než hra s vyprávěním, spousta fandů Mass Effectu si z ní bude dělat legraci." Lory Gil, App Advice

Zahradníkem Marsu

Náročnější herní aplikace na uživatelské myšlení se schovává pod názvem Waking Mars. Cestování vesmírem už není problém, protože se zde ujímáme postavy astronauta, který se pohybuje v podzemních prostorách Marsu a na jeho povrchu a ve jménu zelené, ekologické politiky zasazuje rostlinstvo, aby Mars ožil.

Důležitou část hry však tvoří poznávání jednotlivých druhů rostlin, některé léčí a jsou nápomocné, jiné jsou životu nebezpečné. Aby se však hráč dostal na další úroveň, je nutné zajistit jejich správnou interakci a vytvoření prokvetlého a živého prostředí.

Waking Mars je nekonfliktní plošinovka se zajímavou mimozemskou grafikou. Kdo dnes má čas sázet stromy? Tak aspoň zasaďte život na Marsu a zkultivujte ho.

 

Právě se děje

Další zprávy