Anonymous znovu hrozí útokem na Facebook

tl
4. 11. 2012 17:19
Propouštění zaměstanců firmy Zynga naštvalo Anonymous
Foto: anonymous

Zatímco v roce 2011 společnost Zynga pomocí svých her vytvořila asi pětinu zisků sociální sítě Facebook, letos se jí tolik nedaří. Snižující se zisky a postupná ztráta důvěry investorů firmu dohnaly k tomu, abypřed dvěma týdny propustila asi pět procent svých zaměstnanců. Tímto krokem si  Zynga nečekaně vytvořila nového nepřítele v podobě hackerského uskupení Anonymous

To před několika dny na internet vyvěsilo prohlášení, ve kterém tvrdí, že během 5. listopadu Zyngu vyřadí z provozu a následně zpřístupní všechny její hry zdarma. Ve stejný den chtějí Anonymous také znepřístupnit Facebook, přes který funguje většina her od Zyngy.

Zynga chce opustit Spojené státy

Anonymous firmě vytýkají, že své zaměstnance propouští zbytečně, protože má na svém účtu přes miliardu dolarů. Hlavním důvodem pro plánovaný útok je ale údajný plán Zyngy přesunout vývoj svých her z USA do zemí třetího světa, což by podle hackerů zásadně ovlivnilo současný herní průmysl.

Útokem na Facebook Anonymous vyhrožovali už před rokem, nakonec ale nejpoužívanější sociální síť 5. listopadu běžela bez problémů. Pokud se ale letos útok hackerům podaří, pro Zyngu by to mohlo znamenat velké problémy.

 

Právě se děje

Další zprávy